woensdag 25 november 2009

Etihad Airways op de groene weg

24 november 2009

Een initiatief dat aanvankelijk diende om de vloot van Etihad Airways een nette look te geven, blijkt ook degelijke voordelen te hebben voor het milieu.





Bij het testen van ‘Permagard’, een polymeer verflaagje dat men aanbracht op de buitenkant van een Etihad vliegtuig, is gebleken dat deze laag ervoor zorgt dat het vliegtuig er langer netjes uitziet. Zo hoeft men het vliegtuig minder vaak te wassen. Etihad schat dat ze zo’n 10 miljoen liter water zullen besparen, of 75%, in 2010. Ook zullen ze zo 96% minder poetsproducten gebruiken; 2.000 liter in plaats van 50.000 liter!

Dit is niet het enige voordeel. De verflaag zou er ook voor zorgen dat er een verlaagde remming is op het vliegtuig waardoor het vliegtuig minder brandstof verbruikt. Daarom heeft Etihad nu besloten om hun hele vloot met dit product te behandelen.

Etihad Airways is één van de jongste luchtvaartmaatschappijen ter wereld. Zij staan ook bekend voor hun efficiënte brandstofverbruik. James Hogan, chief executive van Etihad Airways, blijft zoeken naar meerdere mogelijkheden voor nog efficiënter brandstofverbruik en naar milieuvriendelijke initiatieven.

Waarom gebruiken nu niet alle luchtvaartmaatschappijen dit product? Ze kunnen hier enkel voordelen uit halen, zowel op gebied van milieuvriendelijkheid maar het is vooral een grote besparing. Als iedere luchtvaartmaatschappij ‘Permagard’ zou gebruiken, zou men de luchtvaart misschien minder bestempelen als grootste luchtvervuiler. We moeten vooral blijven zoeken naar nieuwe manieren om het brandstofverbruik sterk in te perken. Dit is alleszins een stap in de goede richting. Luchtvaartmaatschappijen kunnen er volgens mij enkel baat bij hebben.

Bron: http://www.traveldailynews.com/pages/show_page/34286--A-green-initiative-from-Etihad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten