maandag 23 november 2009

Toeristische industrie Groot-Brittannië wil zoveel mogelijk winst halen uit Spelen 2012

19 november 2009


VisitBritain, Visit London, de European Tour Operators Associations (ETOA) and UKinbound zijn overeengekomen om samen een strategie uit te werken om veel bezoekers naar Groot-Brittannië en Londen te lokken in 2012. Dit heeft alles te maken met het feit dat Londen het gastland is van de 2012 Olympische Spelen en Paralympische Spelen.

Londen en Groot-Brittannië hebben vele voordelen ten opzichte van de vorige hosts. Niet alleen omdat de bestemming gemakkelijk te bereiken is, maar ook door de lang bestaande toeristische industrie, een supergroot aanbod aan accommodatie in allerlei prijscategorieën en een sterk cultureel aanbod.
VisitBritain en Visit London hebben ook reeds een evenementenbureau “Fair Pricing and Practice Charter” opgestart. Dit bureau zal ervoor zorgen dat de toeristische industrie eerlijke tarieven zal hanteren tijdens de Spelen. Dit is de eerste keer dat een gastland van de Spelen dit toepast. 300 organisaties hebben zich al opgegeven bij “Fair Pricing and Practice Charter”.

Eerst en vooral vind ik het heel fijn dat Londen de Spelen organiseert in 2012. Wie weet ga ik er zelf wel een kijkje nemen! Ik vind het ook goed dat men aan ‘fair pricing’ doet. Ik denk dat men op die manier ook meer toeristen zal aantrekken want een ticket voor de Spelen is sowieso al duur genoeg. Volgens mij gaan de meeste bezoekers ook wel een dagje Spelen combineren met een citytrip Londen e.d.. Voor ons land is het ook een goede zaak dat de volgende Spelen in Londen plaatsvinden. Zo zullen er misschien ook veel bezoekers in België verblijven.

Bron: http://www.traveldailynews.com/pages/show_page/34199--Industry-comes-together-to-maximise-tourism-opportunity-form-the-2012-Games

1 opmerking: